Carina Seth Andersson

Carina Seth Andersson gick ut Konstfack MFA 1993 och har sedan dess bedrivit sin egen konstnärliga verksamhet. Utöver den egna verksamheten arbetar hon med uppdrag och samarbeten med bland annat cbi, Hackman, Iittala, Skrufs Glasbruk, Svenskt Tenn, Hope, Marimekko och nu senast Fogia.

CSA är representerad på ett flertal museum, som Röhsska Museet, Nationalmuseum, Stedjelijk Museum, Victoria and Albert.
Och har en rad med utställningar såväl nationellt som internationellt bakom sig…

Kombinationen mellan det egna arbetet – studioproduktionen, uppdrag för samarbetsparter eller offentliga verk är en självklarhet att gå emellan. Det är som ett växelbruk där det ena ger energi åt det andra, något får ligga lite i träda…för att sedan tas upp igen, oftast sker dessa verksamheter parallellt i ateljén som ligger i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik utanför Stockholm.

Arbetet med Fogia är en sorts komplement i sortimentet. Keramiska kärl med en monumental känsla, monokroma, lite tunga, någon form av container för såväl växter, odling, frukt, fågelbad …och paraplyer.
Tre storlekar, men användningsområdet är upp till brukaren och oändlig… de görs i en konst-industriell tillverkning, alla kommer att vara lika men ändå olika beroende var i gasugnen de står och hur mycket reducering de får.
En utmaning.

We use cookies to enhance your browsing experience. By using the site, you acknowledge that you accept us using cookies.

SUBSCRIBE TO FOGIA'S NEWSLETTER
FOR EXCLUSIVE UPDATES AND EVENTS.

All done. Nice work.